Voorpresentatie Triggers bij Dock Zuid

Voorpresentatie Triggers bij Dock Zuid

Triggers- Jacq Palinckx

Komende donderdagavond opent Dock Zuid zijn deuren. Ringbaan Oost 8-12 Tilburg. Gedurende de Makerstuin zijn er korte voorpresentaties te zien van het nieuwe project Triggers van Jacq Palinckx, waarvan de première komend voorjaar zal plaatsvinden.
Triggers is een 63 minuten durende multimedia-performance voor altviool en film.
In een serie van 13 korte films ervaart het publiek een associatieve, surrealistische droomsequentie door een combinatie van gecomponeerde livemuziek, geluidsdecor, elektronische muziek, korte geregisseerde scènes, animaties, homevideo’s, flitsen uit oude films, abstracte videobeelden en geschreven teksten.
In Triggers  vormen deze elementen als het ware één melodie. Doordat de film ook nog live interactie heeft met altvioliste Yvonne van de Pol, die ook een belangrijke rol in de film heeft, wordt het surrealistische karakter nog eens extra onderschreven. Triggers is een metafoor voor de huidige tijd, waarbij het lijkt dat het leven bestaat uit continu keuzes maken.

Op dit moment is de repetitiefase aangebroken waarbij de live-altviool en de film op elkaar afgestemd worden. Bij elk presentatieblokje zullen één of meerdere delen aan bod komen.

Triggers komt tot stand met steun van het Makersfonds Tilburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*