Allen Ginsberg in Nederland

Allen Ginsberg in Nederland (Wat de zee uitbraakt in Vlissingen) is een avondvullend programma rond de teksten van Allen Ginsberg.
ginsbergboekje klein
Ik componeerde speciaal muziek voor het monumentale gedicht Howl en het gedicht Wat de zee uitbraakt in Vlissingen (met de stem van onvolprezen Simon Vinkenoog), beide in de vertaling van Joep Bremmers en Simon Vinkenoog.
Het programma werd vervolmaakt met een uitvoering van September on Jessore Road door het Mondriaan Kwartet (met de stem van Allen Ginsberg zelf) en een optreden van Eddie Woods en Joep Bremmers met het gedicht Birdbrain!/Mafkees!. Enkele van mijn Maximal Music!-stukjes voor strijkkwartet fungeerden als jingles.
De première vond plaats op een steenworp afstand van de plek waar Ginsberg in de jaren tachtig optrad in Vlissingen: Hotel Britannia, met zicht op dezelfde zee.

Han Buhrs: vocalen
Jacq Palinckx: gitaar
Bert Palinckx: contrabas

Het Mondriaan Kwartet:
Jan Erik van Regteren Altena: viool
Edwin Blankenstijn: viool
Frank Brakkee: altviool
Eduard van Regteren Altena: cello

En:
Joep Bremmers: voordracht
Eddie Woods: voordracht

De première-avond, 5 oktober 2013, was tevens de presentatie van het boekje ‘Ik en mijn plasje’ van Joep Bremmers. Hierin beschrijft hij het doen en laten van Allen Ginsberg, eind 1982. Aan bod komen de totstandkoming van het gedicht ‘Wat de zee uitbraakt in Vlissingen’ en de geluidsopname van ‘September on Jessore Road’ door het Mondriaan Kwartet met Allen Ginsberg.
In het boekje is de CD opgenomen ‘Wat de zee uitbraakt in Vlissingen’ met oa. het titelgedicht, Howl en de originele opnames van September on Jessore Road.
Dit project kwam tot stand samen met Muziekpodium Zeeland en ook te boeken:
Muziek Podium Zeeland

Vanaf november 2014 te zien in Rotterdam 21-11-’14, Tilburg 22-11-’14, Middelburg 19-4-’15, Maastricht 22-4-’15 en Amsterdam 24-4-’15