Repetitie Le Musée d’Une Nuit (à René Margritte)

Repetitie Le Musée d’Une Nuit (à René Margritte)

Mijn compositie voor beiaard en speeldoosjes is klaar voor de première, aanstaande zaterdag. Gisterenochtend hebben we een geslaagde repetitie bij mij thuis gedaan (zie foto) en gisterenavond de try-out (met beiaard) in De Refter.

Dit is de tekst die ik voor het programmaboekje heb gemaakt: Le Musée d’Une Nuit (à René Margritte) is onderdeel van de serie Maximal Music!, een reeks korte, kernachtige composities. In Le Musée d’Une Nuit speelt de beiaard zes van deze korte composities. In De Refter staat een vijfkoppig orkest van speeldoosjes dat deze composities omlijst, becommentarieerd en aanvult. De muziek van de eigengemaakte ponskaarten zorgt ervoor dat en één muziekstuk van langere adem ontstaat.

Inspiratiebron zijn de schilderijen van René Margritte waarin losse elementen/voorwerpen, die schijnbaar niets met elkaar van doen hebben, gecombineerd worden in één surrealistische ‘Wunderkammer’.  Een kortstondig, tijdelijk, nachtelijk museum dat uit de kerktoren opdoemt en weer verdwijnt in de geluiden van alledag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*