Ook voor Jacq Palinckx is 2020 Beethoven-jaar.

Ook voor Jacq Palinckx is 2020 Beethoven-jaar.

In 2020 plaats ik elke maand een speciaal gemaakt filmpje op YouTube, geïnspireerd op één van mijn grote helden: Ludwig Van. Op 26 maart, de sterfdatum van de klankkunstenaar, zou een speciale gebeurtenis plaats hebben gevonden: de Pathefonische Beethoven-Seance. DEZE GAAT NIET DOOR VANWEGE DE CORONACRISIS. Hier de informatie zoals die gepland was:

Deze wordt gehouden in het T.E.B.A.S,  in de Dionysiusstraat. Alles wijst erop dat dit de aangewezen plek is voor de Seance, in overweging nemend dat deze straat ruim een eeuw geleden de Beethovenstraat heette.

Door middel van het gezamenlijk, in uiterste concentratie, beluisteren van de vijfde symfonie van Van Beethoven op een oude pathefoon hopen wij contact te maken met een van de grote geesten die de mensheid ooit gekend heeft. U bent allen van harte welkom. Wij vragen u echter wel om in gepaste kleding te verschijnen: zwart, donkergrijs of donkerblauw. Om in de stemming te komen, wordt er rode wijn geserveerd, de lievelingsdrank van de geniale toondichter. Wel loodarm helaas, de zware loodhoudende wijn uit de tijd van de dove musicus is tegenwoordig niet meer te krijgen.

Plaats: Het T.E.B.A.S, Dionysiusstraat 11A, 5038 GX Tilburg (voorheen dus Beethovenstraat).Datum: Donderdag 26 maart 2020. Aanvang samenkomst 20.30 uur. Entree gratis, vrijwillige financiële bijdrage.

Het Beethoven-Seance-comité bestaat uit
componist Jacq Palinckx,
lichtmagiër Lida Bos
bespeler-van-de-hogere-sferen Ad van Iersel.

 

PS

Om in de sfeer te komen hierbij de link naar drie filmpjes, gemaakt in het kader van het Beethovenjaar 2020

https://www.youtube.com/watch?v=D7TbN84HByE

https://www.youtube.com/watch?v=zRwj_dTBars

https://www.youtube.com/watch?v=qZhm44GZ1CU&t=33s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*