Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Gewoon, gewoon'” op het Bevrijdingsconcert om 20.00 uur

5 mei 2024 @ 20:00

Gewoon gewoon

een cadeau voor de stad
Tilburg is toe is aan een nieuw stadslied. Stadscomponist Jacq Palinckx  en plaatselijk dichter Hans d’Olivat schreven een lied als de stad zelf: meedogenloos modern, aangenaam artistiek en toch Brabants gezellig. Een keer horen is meezingen.
Gewoon gewoon beschrijft, vertolkt en bezingt Tilburg met haar bewoners in hun bijzondere alledaagsheid zoals we die tegenkomen in buurten, winkelcentra en plantsoenen (liefst met fontein).
De Première van Gewoon gewoon is zondag 5 mei bij het Bevrijdingsconcert in de Piushaven door het Festivalorkest van het Zuiden o.l.v. Jasper Staps.
Jacq Palinckx is door stichting De Link benoemd als Stadscomponist tot eind 2024. Hij maakt hedendaagse muziek voor volk en elite. In uitersten laat Jacq het spanningsveld tussen traditioneel en vernieuwend horen, waarmee hij de brede ziel van Tilburg vangt.
Hans d’Olivat verdiende zijn sporen bij Tilburg CowBoys en berijmde afgelopen jaren voor diverse gelegenheden stadse fenomenen als het station, de haven en een Wilhelminaparkboom.
Nadine Termeer studeerde aan het conservatorium in Tilburg en zingt sindsdien als veelzijdig zangeres de sterren van de hemel met diverse orkesten, bands, in musicals, theaters en op festivals.

Gewoon gewoon
We zijn gewoon gewoon
We doen gewoon gewoon
Hier wonen wij
en wie bende gij?

Zondag 5 mei
Piushiaven Tilburg
Aanvang 20.00 uur
Gratis

Gegevens

Datum:
5 mei 2024
Tijd:
20:00

Locatie

Piushaven
Piushaven
Tilburg, Nederland
+ Google Maps
Bovenkant