Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Franssen/Palinckx bij Hilvaria Studio’s

14 januari 2024 @ 14:30 - 15:30

Op zondag 14 januari speelt het illustere duo Franssen/Palinckx bj de Hilvaria Studio’s in het kader van de start van het nieuwe jaar. De deuren zijn geopend van 14.00 tot 18.00. Om 14.30 wordt het glas geheven en daarna start het concert.

Franssen/Palinckx is een gloednieuw duo met een enigszins ongebruikelijke bezetting; Marieke Franssen speelt basfluit, dwarsfluit en piccolo en Jacq Palinckx speelt elektrische gitaar. November jongstleden werd Jacq als Stadscomponist van Tilburg door De Link uitgenodigd om een speciaal programma samen te stellen op het festival Tracking Tilburg. Zijn keuze viel al snel op fluitiste Marieke Franssen. Ze heeft in het recente verleden met verve veel muziek van Jacq Palinckx gespeeld. Zo ging in 2017 6x Maximal Music! for bass flute and (guitar related) electronics  in première. https://www.youtube.com/watch?v=tGioAlv0pOQ

Sinds die tijd was er de wens om een heus duoprogramma te gaan ontwikkelen waarbij Jacq Palinckx ook live elektrisch gitaar speelt.
Op Tracking Tilburg ging die wens naar ieders tevredenheid in vervulling.
Het programma is een soort Jacq Palinckx songbook: nieuwe versies van composities van Jacq Palinckx van de jaren tachtig tot nu en enkele kersverse nieuwe composities. De muziek is een opwindende mix van compositie en improvisatie waarbij geen stijl of klankkleur wordt uitgesloten.  Het programma wordt ook gelardeerd met een aantal van de zes Maximal Music!stukken voor basfluit en elektronica.

Franssen/Palinckx: spankracht gegarandeerd, zeker en vast!

 

Jacq Palinckx- elektrische gitaar en composities, Marieke Franssen- basfluit, dwarsfluit, piccolo

 

 

Gegevens

Datum:
14 januari 2024
Tijd:
14:30 - 15:30

Locatie

Hilvaria Studio’s
Goirlesedijk 12b, 5081 ND
Hilvarenbeek, 5081 ND Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
013 549 9600
Bovenkant