Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Première van Maximal Music! voor beiaard en speeldoosjesorkest

6 oktober 2018 @ 14:30 - 16:00

Zaterdagmiddag 6 oktober vindt er in de refter van de Fontys Hogeschool voor de kunsten een bijzonder programma plaats met de titel: Van Beiaard tot Speeldoos. Beiaardier Carl van Eyndhoven zal samen met een 5-koppig speeldoosjesorkest de eerst uitvoering verzorgen van mijn compositie Le musee d’une nuit (á René Margritte). Verder zal er muziek klinken van componisten Joost van der Goor, Fons Mommers, Jo Sporck, Kees van de Ven en van compositiedocent Kees van den Bergh en drie compositiestudenten die eigenzinnige werken maakten in het kader van de masterclass ‘componeren voor beiaard’ Het speeldoosjesorkest bestaat uit: Frank Crijns, Ernst Bonis, Fons Mommers, Moniek Smeets en Bram Wiersma. Ikzelf zal het orkest dirigeren.

Dit is de tekst uit het programmaboekje:

Le Musée d’Une Nuit (à René Margritte) is onderdeel van de serie Maximal Music!, een reeks korte, kernachtige composities. In Le Musée d’Une Nuit speelt de beiaard zes van deze korte composities. In De Refter staat een vijfkoppig orkest van speeldoosjes dat deze composities omlijst, becommentarieerd en aanvult. De muziek van de eigengemaakte ponskaarten zorgt ervoor dat en één muziekstuk van langere adem ontstaat.

Inspiratiebron zijn de schilderijen van René Margritte waarin losse elementen/voorwerpen, die schijnbaar niets met elkaar van doen hebben, gecombineerd worden in één surrealistische ‘Wunderkammer’.  Een kortstondig, tijdelijk, nachtelijk museum dat uit de kerktoren opdoemt en weer verdwijnt in de geluiden van alledag.

Gegevens

Datum:
6 oktober 2018
Tijd:
14:30 - 16:00
Website:
https://fhkagenda.nl/evenement.php?id=3127

Organisator

Tilburgse Beiaard
Website:
https://www.tilburgsebeiaard.nl/