Biografie

Geboren in 1959 in Tilburg. Volgt aldaar een opleiding tot docent tekenen. Sinds 1981 actief als componist en gitarist.

Belangrijkste groepen: Palinckx, Guus Janssen septet, Maarten Altena Ensemble, Beukorkest, Big Bamboozle.
Speelde in ad hocimprovisatiegroepen met o.a. Fred van de Hove, Evan Parker, Lol Coxhill, John Zorn, Christian Marclay, Daan Vandewalle, Peter van Bergen, Keith Rowe, Joseph Bowie, Gerry Hemmingway, Eugene Chadbourne.

Belangrijkste festivals: Taktlos Festival (CH), Angelica Festival, Ulrichberger kadeilophonen (A), Victoria Festival (Canada), Alternativa Festival Praag (TSJ), Vooruit Geluid Gent (B), Northsea Jazz Festival, Jazz- Marathon Groningen, Jazz Fietstour, Ring Ring Festival ( Servië).

Belangrijkste projecten met Palinckx: The psychedelic Years, Brian Wilson, Henry (de driepersoonsman), Palinckx Dekt Tafel, The Fab 8 (Palinckx speelt The Beatles), Bovenkamermuziek.

Was de vaste componist van theatergroep Drieons van 1989 to 2009. Maakte muziek voor o.a., Marietje Kessels, Veldschmertz, Mussolini in Tilburg, Krok- au- dille en Et Voila!.
Was mederegisseur van Hitch. Regisseerde: Aap 2, Woef Woef Wagner, Oh, Nul!, Finn, Fiets (met een tekst van Peter Winnen), Mrs. Brown.

In 1992 kreeg hij de podiumprijs van de Stichting Jazz in Nederland.

Was in 2005 programmeur en de centrale componist in ‘De week van de hedendaagse muziek’ op het conservatorium in Gent.

In 2001 maakte hij voor de tentoonstelling ‘Silhouettes ‘n’ shadows’ van kunststichting Fundament de geluidsinstalatie Imponderabilium.
Maakte in 2004 de geluidssculptuur voor de expositie ‘Voor ik vergeet’ van Ad van Campenhout en Fiona Banner in het Jan Cunen Museum in Oss.

In 2009/2012 maakte hij de muziek voorde documentaire Higgs, into the heart of the imagination van Hannie van de Bergh en Jan van de Berg.

Schreef muziek voor o.a. het Mondriaankwartet, het Aquarius-ensemble (o.l.v. Lucas Vis), het Asko-ensemble, TriDali, F3, Reinier van Houdt, de David Kweksilber Big Band en Otine van Erp/Lizet van Beek.

Hij is sinds 2010 gastdocent bij de New Dutch Swingopleiding van Artez.

2012 en 2013 staan voor hem als componist in het teken van zijn Maximal Music!-project: (ultra)korte composities voor oa.: 7090, Nora Mulder, Koen Kaptijn, het Mondriaankwartet, Fanny Alofs, Ruud Bouman, Lunapark, Heleen Hulst/An Raskin, Ensemble 306, Andreas van Zoelen, Arnold Marinissen en Aart Strootman.

In 2012 verschijnt zijn beeldend werk ‘De 12 machinaties’ in het tijdschrift Tortuca. Hij doet in 2012 mee aan de groepstentoonstelling ‘Hedendaags Arcadië’ van de Luycksgallery in Tilburg.

Momenteel is hij actief in VLEK, speelt soloconcerten en is hij de vaste gastgitarist van Blunt Axe met A.C.G. Vianen.
Vanaf het najaar 2013 is hij twee jaar ‘persoon in residence’ bij 7090. Samen ontwikkelden ze het project Pand 7090. September 2014 wonnen ze hiermmee de Dioraphte Fringe Award.