Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Triggers en de HandHeldHero in Eindhoven

12 december 2019 @ 20:30

Op donderdag 12 december 2019 gaat Triggers de tweede uitvoering beleven. En wel in het Paviljoen voor Ongehoorde Muziek in Eindhoven. Triggers is een 63 minuten durende multi-mediaperformance voor altviool en film van Jacq Palinckx met altvioliste Yvonne van de Pol. Zij is niet alleen live aanwezig, maar speelt ook een centrale rol in de film, als de ‘altvioliste’, maar nadrukkelijk ook als personage.

Tevens is er als voorprogramma een presentatie van de HandHeldHero te beleven. Dit is een door kunstenaar Antoon Versteegde ontwikkeld gitaarelement om de elektrische gitaar op een nieuwe, revolutionaire manier te versterken en te bespelen. Jacq Palinckx zal de de eerste echte performance van de HHH geven in Eindhoven.  Zie ook: Hand Held Hero

Triggers is de eerste grote filmproductie van Jacq Palinckx, waarbij hij zowel tekent voor de regie als het draaiboek, het camerawerk, de videobewerking en (uiteraard) ook de muziekcompositie.
In een serie van 13 korte films ervaart het publiek een associatieve, surrealistische droomsequentie door een combinatie van gecomponeerde livemuziek, geluidsdecor, elektronische muziek, korte geregisseerde scènes, animaties, homevideo’s, flitsen uit oude films, abstracte videobeelden en geschreven teksten.
In Triggers vormen deze elementen als het ware één melodie.
Triggers is een soort uit de hand gelopen spelletje metafysisch Memory, waarbij alle gebeurtenissen niet na elkaar, maar naast elkaar plaatsvinden. Triggers kun je ook zien als een metafoor voor de huidige tijd, waarbij het lijkt dat het leven bestaat uit continu keuzes maken. Het is zeker geen lineair verteld verhaal, maar het heeft wel een voortstuwende eigen logica. Je wilt wel degelijk weten hoe het afloopt!

Gegevens

Datum:
12 december 2019
Tijd:
20:30
Website:
https://www.pomeindhoven.nl/agenda

Organisator

Paviljoen Ongehoorde Muziek Eindhoven

Locatie

Paviljoen Ongehoorde Muziek
Ruysdaelbaan 106,
Eindhoven, 5613 DL Nederland
+ Google Maps